Wij zijn Koploper in duurzaam ondernemen

Het Koploperproject helpt mkb’ers om op een doelgerichte en effectieve manier in één jaar duurzamer te ondernemen. Ook Taxi en Autoverhuur van der Pol neemt deel aan het Koploperproject.

Onze kracht ligt vanuit onze bedrijfscultuur met name bij de P van People. Ons beleid is erop gericht dat de doelen van het bedrijf en die van de personeelsleden bij elkaar passen. We hebben oog voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Zo hebben we een baan gecreëerd voor iemand uit de Sociale Werkvoorziening. Regelmatig bieden wij beginnende chauffeurs een leerplaats aan, waarbij veel aandacht is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij zijn oprecht betrokken bij onze personeelsleden en klanten.

In het afgelopen jaar is het brandstofverbruik in een jaar tijd gedaald met 7%!

De afgelopen twee jaar heeft Taxi van der Pol zich gericht op “Het Nieuwe Rijden”. Directeur Bauke J. van der Pol is gecertificeerd taxidocent en geeft onder andere deze opleiding. Bij aanschaf van nieuwe wagens wordt gelet op energiezuinige systemen van auto’s.

Taxi van der Pol Harlingen doet sinds december 2015 mee aan de Greenstar Challenge met als doel om zuiniger en veiliger te rijden. Het belang van duurzaamheid, het optimaliseren van de ritervaring en het vergoten van het bewustzijn van chauffeurs zijn de belangrijkste redenen geweest om te besluiten mee te doen aan de grootste mobiliteitsbattle van taxiënd Nederland. Alle chauffeurs krijgen iedere week een cijfer voor hun rijgedrag en iedere maand wordt een nieuwe “Sunigerd van de maand” bekend gemaakt.

“Als je netter rijdt dan bespaar je enorm veel kosten op brandstof, maar ook op onderhoud van de auto. En nettere chauffeurs maken minder ongelukken. Voor ons is dit extra belangrijk: zij vervoeren immers mensen! Chauffeurs krijgen persoonlijke tips & trucs op basis van de metingen. Ieder heeft een eigen rijgedrag aangeleerd en met simpele aanpassingen kan al snel 5-8% worden bespaard” aldus directeur Bauke Jacob van der Pol.

Voordelen van GreenStar op een rij

Brandstof besparen

Door actief te sturen op rijgedrag bespaart u al snel 5% tot 8% op uw brandstofrekening. Door een koppeling met uw tankgegevens ziet u uw feitelijke brandstofbesparing in euro’s. GreenStar ontzorgt u bij het sturen op rijgedrag om brandstof te besparen.

Minder onderhoud

Rijgedrag beïnvloedt direct de levensduur van banden en remschijven. Een bewuste, efficiënte chauffeur rijdt gemiddeld 2x langer met een set banden dan een minder goede chauffeur. Ook de motor en onderdelen van uw voertuig zal langer meegaan.

Veiliger Rijden

Als bedrijf wilt u uw medewerkers veilig de weg op sturen. Geef uw medewerkers de cursus die bij hen past op basis van hun gemeten rijgedragprofiel. Dit is leuker voor hen en effectiever voor u. Tegelijkertijd dringt u de schadelast en verzekeringspremie terug.

Minder CO2 uitstoot

Voor veel bedrijven is het wagenpark veruit de grootste CO2 last. Door rijgedrag te veranderen en hiermee brandstof te besparen vermindert u ook uw CO2 voetafdruk. Met GreenStar draagt u transparant aanzienlijk bij aan een beter milieu.