Taxivervoer in Coronatijd

In het kader van de coronacrisis volgen wij vanaf half maart 2020 de maatregelen van het RIVM en het KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer). Aan de hand van deze informatie is de onderstaande tekst tot stand gekomen.

Vanaf medio mei 2020, merken wij dat het taxivervoer geleidelijk aan weer toeneemt, daarvoor zijn wij als directie dankbaar. Onderstaande maatregelen zijn er op gericht het vervoer zo veilig mogelijk te laten verlopen, voor u als klant en onze chauffeurs.

Wat is er veranderd in de coronatijd? In het algemeen het volgende:

 1. De chauffeur of planner vraagt of u corona gerelateerde klachten heeft;
 2. Houd 1,5 meter afstand van de chauffeur en volg zijn of haar aanwijzingen op;
 3. Zorg ervoor als reiziger dat u buiten klaar staat, voordat de chauffeur komt voorrijden;
 4. Reis alleen of met huisgenoten;
 5. U draagt een (niet-medisch) mondkapje;
 6. Plaats indien mogelijk zelf uw bagage in kofferruimte of houd deze op schoot;
 7. U stapt zelf in & uit en doet de gordel om;
 8. Chauffeur reinigt na elke rit de contactpunten en laat het voertuig 5 minuten luchten;
 9. Sinds 1 juli is het maximum aantal te vervoeren reizigers weer toegestaan;
 10. Betaal zoveel mogelijk per pin;
 11. Houd u aan de hygiënische adviezen van het RIVM.

Indien de 1,5 meter afstand is gewaarborgd en / of er is een plastic afscheiding tussen chauffeur en reiziger dan is tijdens het rijden, voor de chauffeur, een chirurgisch mondkapje niet nodig. Ventilatie tijdens de rit, hiervoor dient de chauffeur zorg te dragen.

Alle reizigers dragen een niet-medisch mondkapje, tenzij hierover specifieke afspraken zijn gemaakt. Deze niet-medische mondkapjes dient u zelf mee te nemen, eventueel zijn deze mondkapjes verkrijgbaar bij de chauffeur.

Voor specifieke doelgroepen binnen taxi- en zorgvervoer zijn protocollen samengesteld door het KNV, RIVM i.s.m. CNV en FNV. De protocollen worden aangepast naar aanleiding van ervaringen uit de praktijk en nieuwe inzichten of besluiten vanuit de Rijksoverheid of het RIVM. Het zijn zgn. ‘levende’ documenten. Daarom verwijzen wij u graag naar de onderstaand ‘link’ daar vindt u de informatie die het meest up-to-date is aangaande de verschillende vervoerssoorten:

Tenslotte wensen wij u veel gezonde kilometers toe in ons taxivervoer. Tips, vragen of opmerkingen zijn altijd van harte welkom en kunt u kenbaar maken middels het versturen van een e-mail naar: taxi@polharlingen.nl o.v.v. corona.