Van der Pol Taxivervoer en Autoverhuur ontvangt predicaat Hofleverancier

22 juni 2024 – Taxi- en autoverhuurbedrijf Van der Pol in Harlingen heeft gisteren het prestigieuze predicaat Hofleverancier ontvangen.

Commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok reikte de onderscheiding uit aan de directie van het familiebedrijf tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het bedrijf aan de Schritsen.

100-jarig bestaan
Van der Pol, een familiebedrijf dat dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert, wordt inmiddels geleid door de vierde generatie Van der Pol. Oerpake Jacob van der Pol begon het bedrijf oorspronkelijk als een fietsenzaak en stapte begin jaren twintig van de vorige eeuw over op personenvervoer per auto. Het bedrijf speelde een cruciale rol in het vervoeren van arbeiders die betrokken waren bij de aanleg van de Afsluitdijk en richtte destijds de eerste busverbinding op tussen Harlingen en Franeker.

Naast het vervoeren van passagiers, is Van der Pol ook maatschappelijk actief en sponsort het verschillende lokale initiatieven. Deze betrokkenheid bij de gemeenschap is een van de redenen waarom het bedrijf het predicaat Hofleverancier heeft ontvangen.

De titel Hofleverancier wordt door Zijne Majesteit de Koning toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke rol spelen in hun regio, een vooraanstaande positie innemen in hun branche, een goede reputatie hebben en financieel gezond zijn. De toekenning van dit predicaat bevestigt de toewijding en kwaliteit van Van der Pol Taxivervoer en Autoverhuur, en markeert een mijlpaal in hun honderdjarige geschiedenis.

Vlnr: Griet van der Pol, Ali en Bauke van der Pol, Jacob van der Pol en Vincent van der Pol.