Taxi van der Pol scoort op schoon en veilig rijden

Taxi van der Pol Harlingen doet sinds december jl. mee aan de Greenstar Challenge met als doel om zuiniger en veiliger te rijden. Het belang van duurzaamheid, het optimaliseren van de ritervaring en het vergoten van het bewustzijn van chauffeurs zijn de belangrijkste redenen geweest om te besluiten mee te doen aan de grootste mobiliteitsbattle van taxiënd Nederland. Alle chauffeurs krijgen iedere week een cijfer voor hun rijgedrag en iedere maand wordt een nieuwe “Sunigerd van de maand” bekend gemaakt. De eerste drie “Sunigerds” zijn intussen bekend: de chauffeurs Ids, Johannes en Alex. Zij hebben een leuke attentie ontvangen.

Taxi van der Pol is gekozen tot Greenstar starter met het snelste resultaat. Binnen een maand zijn al procenten op brandstofkosten bespaard en dat is een prestatie om trots op te zijn. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het creëren van een beter milieu. Nog steeds zorgen alle auto’s bij elkaar voor ongeveer 20% van de CO2 uitstoot. Met zuiniger rijden wordt zomaar honderden kilo’s CO2 uitstoot bespaard.
“Als je netter rijdt dan bespaar je enorm veel kosten op brandstof, maar ook op onderhoud van de auto. En nettere chauffeurs maken minder ongelukken. Voor ons is dit extra belangrijk: zij vervoeren immers mensen! Chauffeurs krijgen persoonlijke tips & trucs op basis van de metingen. Ieder heeft een eigen rijgedrag aangeleerd en met simpele aanpassingen kan al snel 5-8% worden bespaard” aldus directeur Bauke Jacob van der Pol.
Taxi van der Pol is trots op deze award. “Wij vinden duurzaamheid en veiligheid erg belangrijk en werken daarom met goed opgeleide en enthousiaste chauffeurs. Wij zijn er trots op om te zien dat wij blijkbaar landelijk ook goed scoren”  aldus Ali van der Pol.
De GreenStar Challenge wordt aangeboden door GreenStar. Een techno startup die met een slimme ‘EcoBox’ bedrijven helpt om rijgedrag te verbeteren. Greenstar heeft in 2013 de “Duurzame mobiliteitsprijs” van de ANWB gewonnen.